Spóroljon minőségi hőszigeteléssel!Ha szeretné otthonát korszerűsíteni, annak fontos lépése a hőszigetelés megoldása. Ezzel nemcsak növeli az ingatlan értékét, hanem a téli fűtésen is sokat spórolhat.Az Albert Builder kőműves csapata a Balatonpart mentén, Siófok100 km-es körzetében, Veszprémben, Budapesten és környékén áll rendelkezésére kőműves munkákban, hőszigetelésben.

A jó hőszigetelő anyagoktól elvárható, hogy ellenálljanak a nedvességnek, gombáknak, rágcsálóknak, de a legfontosabb az alacsony hővezetési tényező. A hőszigetelő anyagok szilárd vázból és levegővel teli kapillárisokból állnak. Mivel a levegő jó hőszigetelő, így a kapillárisokban is ezt a képességét kamatoztatja. Az alábbiakban bemutatunk néhány elterjedt szigetelőanyagot, azok előnyeit és hátrányait.

- Kőzetgyapot: kvarchomokból, vulkanikus eredetű kőzetekből készítik lemezeléssel. Nem tűzveszélyes, nem öregszik, de enyhe mértékben érzékeny a nedvességre. Kiváló homlokzatokra, könnyedén alkalmazható a tető és a födém alsó hőszigetelésére is. Kiemelkedő a hangszigetelő képessége is.

- Üveggyapot: hasonló a kőzetgyapothoz, ám lemezek helyett szigetelőpaplanként kapható.

- Expandált polisztirol (EPS): kőolaj és földgáz segítségével állítják elő, lebomlani és elégni nem tud. Nem a legjobb, ha környezetbarát szigetelőanyagot keres. Alkalmazható homlokzaton, padlón, belső falakon, de akár tetőknél is. Könnyen telepíthető, olcsó megoldás.

- Extrudált polisztirol (XPS): előállítása megegyezik az EPS-ével, a különbség, hogy a benne található kis golyócskákat hajtógázzal habosítják. Jobb nyomásállóság jellemzi, és a nedvességgel szembeni ellenállása is jelentősebb. Főleg padlók alá és lábazatok szigetelésénél használják.

- Parafa: szívós, rugalmas anyag nagy diffúziós ellenállással. Fagyálló, penészesedésre, rothadásra nem hajlamos. Előszeretettel használják hűtőházak, fürdők, nedves környezetű terek hőszigetelésére.

A fenti lista természetesen közel sem teljes. Ma már rengeteg természetes és mesterséges eredetű szigetelőanyag közül választhat. Vannak olcsóbb és prémium megoldások is, így bárki a pénztárcájához mérten szigetelheti otthonát.

A Balaton környékéről és Budapestről keresse az Albert Builder-t, mi állunk rendelkezésére hőszigetelésben, lakásfelújításban és kőműves munkákban.

Kérdésed van? SEGÍTÜNK!

Űrlapunk kitöltése után 24 órán belül felkeresünk!