Készüljön időben a kánikulaszezonra!Már az elmúlt egy-két évtizedben jócskán tapasztalhattuk a klímaváltozás jeleit hazánkban is. Nyáron az elviselhetetlen hőmérséklet gyakran éjszaka sem enyhül, ez pedig nagyon megviseli a szervezetünket. Leginkább a gyerekek, az idősek és a terhes nők esetében kell fokozottan figyelni a túlhevülés megelőzésére, azonban a tartós 30-35 fok körüli hőmérséklet már minden ember számára megterhelő – kortól és nemtől függetlenül.

A hőségben rengeteg folyadékra van szükségünk, hogy testhőmérsékletünket szinten tartsuk, illetve szervezetünk megfelelően tudjon funkcionálni. Van néhány praktika, amely segítségével szintén enyhíteni tudjuk a fullasztó meleg okozta kellemetlenségeket. Ilyen például, ha csuklónkat folyó hidegvíz alá tartjuk, vagy tarkónkra hidegvizes kendőt teszünk. Az utcán mindig legyen rajtunk szalmakalap vagy kendő, válasszunk világos színű, jól szellőző pamut ruházatot. Éjszakára – ha a körülmények engedik – hagyjuk nyitva az ablakot, hogy a lakás át tudjon szellőzni és a hőmérséklet csökkenhessen.

Ideig-óráig egy ventilátor is sokat segít, ám nem hűti le a szoba levegőjét, mindössze felkavarja azt, kis helyiségben pedig zavaró is lehet. Ha hosszútávú megoldásban gondolkodik, mindenképp érdemes megfontolnia, hogy otthonába klíma berendezést vásárol.

A klíma már csak azért is előnyös választás, mert hideg napokon fűtésre is használható.

Míg régen egy légkondicionáló luxuscikknek számított, a modern klímák már egyáltalán nem emelik számottevően a villanyszámlát, sőt az inverteres modellek még költséghatékonyabbak.Ne hamarkodja el azonban a választást! Sokan esnek abba a hibába, hogy az interneten találnak egy „leakciózott” klímát, amire rögtön lecsapnak. Utólag aztán kiderül, hogy nem megfelelő a teljesítmény, túl hangos a készülék, esetleg előjönnek problémák, az online garanciát pedig nehéz érvényesíteni.

Előzze meg a kellemetlen helyzeteket és kérjen profi segítséget a megfelelő klíma megtalálásában! A VízExpertnél tájékoztatjuk a legoptimálisabb opciókról, majd a döntés meghozatala után a klíma beszerelését is ránk bízhatja!

Kérdésed van? SEGÍTÜNK!

Űrlapunk kitöltése után 24 órán belül felkeresünk!
De akár azonnal is beszélhetsz szakembereinkkel a +36 20 435 0108-as telefonszámon.
Vagy online Skype: Niquistcorp